KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Ilıca Yeniyapan Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN MASAL SÖZLÜĞÜ HAZIRLANDI

15-02-2024

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamındaokulumuz Türkçe Öğretmenleri Ayşe YILMAZ ve Esra ÖZDEMİR koordinatörlüğünde 6-A ve 6-B sınıfları tarafından "EVVEL ZAMAN İÇİNDE EFLATUN CEM GÜNEY TÜRK MASAL SÖZLÜĞÜ" hazırlandı.

Bu tür projeler ile okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Emeği geçen Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız

Yayın: 16.02.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 12:00 - Görüntülenme: 76